Szolgáltatások


A fenntartások folyamán elsődleges célkitűzésünk a megrendelő elvárásainak megfelelni és kéréseit legjobb tudásunk szerint teljesíteni. A magánkertekben megszokott minőséget igyekszünk a céges és önkormányzati zöldfelületeken is érvényesíteni.

Karbantartási munkálatok során elvégezzük a fák időszakos ápolását és állapot felmérését. Kiszáradt és veszélyessé vált fákat gallyazzuk, vagy végső esetben kivágjuk, ami történhet alpintechnikával, illetve kosaras autóból.

A városokban található zöldfelület növelésének egyik speciális eszköze a tetőkert. Tetőkert építésekor különös figyelmet kell fordítani a szigetelés minőségére és meg kell oldani a tökéletes vízelvezetést. A megrendelő választhat extenzív illetve intenzív tetőkert közül, ízlésétől függően.

Kertépítés közben sokszor találkozunk olyan feladatokkal, amikor szükség van kőműves munkákra. Ilyen esetek miatt döntöttünk úgy, hogy fő tevékenységeink közé soroljuk a kőműves szakmunkákat.

Kertünkben található szintkülönbségek áthidalására szolgáló helytakarékos módszer a támfalépítés. A támfalak nyomvonalának megtervezése, alapozása, dőlésszögének kialakítása, illetve az építése szakértelmet kívánó művelet. Támfal típusok: szárazon rakott támfal, rönktámfal, kővel burkolt támfal.

Burkolatok számtalan színű, mintázatú és formájú térkőből készíthetők. A burkolat meghatározó eleme az ágyazat, amelynek kialakítása határozza meg, hogy milyen mértékig terhelhető a kész felület. Eredeti funkcióját leszámítva, egy igényesen megépített burkolat a kert dísze is egyben.

Egy megfelelően megépített sziklakert a kertünk egyik ékköve, emellett ideális megoldás a kellemetlen lejtők hasznosítására is. a kialakításkor fontos szempont a természetesség megőrzése és a növények gondos és szakszerű összeválogatása.

 

Egy kerti tó vagy csobogó nyugalmat kölcsönözhet az egész kertnek és partjáról egy székben vagy nyugágyban szemlélve a kertet valódi kikapcsolódásra és feltöltődésre lelhetünk. A víz az élet alapja, így jelenléte hangulatossá és élővé teszi a kertet.

Automata öntözőrendszer telepítésével, Ön jelentős mennyiségű pénzt és időt spórolhat meg. Az előre programozható vezérlés segítségével kertjében mindig a megfelelő időben a megfelelő mennyiségű vízmennyiség kerül egyenletes kijuttatásra.

Gyepesítés kétféle módon történhet. A legelterjedtebb módszer a fűmagvetés, a másik a gyepszőnyegfektetés. Mindkét módszer esetén a szép gyepfelület sikerének kulcsa a gondos talaj-előkészítés.

A növények a kert meghatározó elemei. Komoly szakmai felkészültséget kíván a növénycsoportok megfelelő összeválogatása és a típusoktól függő elhelyezése. A körültekintő ültetés a növények megmaradásának a záloga, ezért kollégáink ezt mindig nagy precizitással végzik.

A kertépítés első fázisa a kerttervezés. A tervezés során a megrendelő igényei kerülnek rögzítésre, amely a későbbiekben a kivitelezőnek nyújt segítséget.
A tervezőnek a terv lkészítésével összhangba kell hozni a megrendelő
elképzeléseit és a terület adottságait.